PROVEDBA PRAKTIČNE PRIMJENE U PLASTENICIMA


Uspješno se provodi praktična primjena u plastenicima, kroz projekt "Lokalnim potencijalom do novih mogućnosti zapošljavanje- We can do it", kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

Mreža ELARD zapošljava i traži Službenika za administrativnu koordinaciju!

Javni poziv za razvoj i unaprjeđenje gospodarstva na području Vukovarsko-srijemske županije za 2021. godinu

 

Vukovarsko-srijemska županija donijela je Odluku o mjerama poticanja razvoja poduzetništva na području Vukovarsko-srijemske županije za 2021. godinu. Sredstva za provedbu ovih mjera osigurana su u proračunu Vukovarsko-srijemske županije za 2021. godinu.

Provedba praktične primjene u plastenicima, kroz projekt "Lokalnim potencijalom do novih mogućnosti zapošljavanje- We can do it", kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

LAG Šumanovci je sudjelovao na 3. radionici u okviru projekta “LAG AKADEMIJA”, od 12. do 14. studenog ove godine, kojoj je domaćin bio LAG Zagora, u općini Klis i Lećevica. Ovom prilikom su  dodijeljene potvrde lokalnim dionicima, mladim poduzetnicima, etabliranim tvrtkama i predstavnicima javnog sektora, koji svojim djelovanjem promiču načela LEADER / CLLD („Community led local development“) pristupa. Projekt "LAG AKADEMIJA" je sufinanciran sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoju putem tipa operacije 19.3.2. “Provedba aktivnosti projekata suradnje” iz Programa ruralnog razvoja RH.

 

Temeljem Lokalne razvojne strategije LAG-a „Šumanovci“, LAG na raspolaganju ima        615 557,50 HRK. Na 5. LAG natječaj prijavila su se 3 korisnika, te su svi korisnici  prihvatljivi.

Na sjednici Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe „Šumanovci“ koja se održala 12. studenoga 2020. godine elektronskim putem, zbog novonastalne situacije izazvane COVID-19, odlučeno je da će se za sva 3 nositelja projekta, obzirom na traženi i ostvareni broj bodova, donijeti odluke o dodjeli potpore.

Projekt "We can do it"

 

LEADER

LAG "Šumanovci" djeluje u okviru LEADER pristupa. LEADER pristup je metoda mobiliziranja i prijenosa ruralnog razvoja u njegove lokalne zajednice te na taj način može unaprijediti svakodnevni život ljudi u ruralnim područjima.

LEADER potiče ruralna područja da otkriju nove načine da postanu ili ostanu konkurentna, da na najbolji način iskoriste svoje prednosti i da uspješno prebrode sve zapreke s kojima se susreću, kao što su sve starije stanovništvo, manjak uslužnih djelatnosti ili nedostatak radnih mjesta. Na ovaj način LEADER doprinosi poboljšanju kvalitete života u ruralnim područjima kako za obitelj na vlastitim gospodarstvima, tako i za šire seosko stanovništvo.

NZRCD

nzrcd

 

Nacionalna zaklada je vodeća javna institucija za suradnju, povezivanje i financiranje organizacija civilnoga društva u Republici Hrvatskoj koja od 2006. godine ima međunarodno priznati certifikat HRN ISO 9001:2008 za upravljanje procesom dodjele financijskih potpora udrugama.