Turistička zajednica Grada Županje  (www.tz-zupanja.hr)

U županjskoj Posavini djeluju mnogi pučki pisci, tamburaški sastavi i kulturno-umjetnička društva koji čuvaju narodne običaje.

U Županji i okolici žive i rade mnogi slikari, koji bogatstvo motiva toga kraja različitim stilovima prenose u svoja djela. Prema kulturnim osobinama županjsko područje pripada panonskome kulturnom području. Kako je taj kraj strateški veoma važan, na njemu su se oduvijek odvijale borbe za prevlast. Svaki od pobjednika ostavljao je svoj trag u kulturi i običajima domaćega stanovništva. Turistička zajednica grada Županje okuplja turističku ponudu grada, kulturne i povijesne znamenitosti, tradicijske obrte i zanate te višegodišnju kulturnu ponudu grada radi privlačenja što većega broja turista i posjetitelja.

Djelatnici Turističke zajednice grada Županje osvojili su Zlatnu povelju i nagradu za osvojeno 1. mjesto za manifestaciju "Kruh naš svagdašnji -žetva i vršidba u prošlosti"

 

Projekt "We can do it"

 

LEADER

LAG "Šumanovci" djeluje u okviru LEADER pristupa. LEADER pristup je metoda mobiliziranja i prijenosa ruralnog razvoja u njegove lokalne zajednice te na taj način može unaprijediti svakodnevni život ljudi u ruralnim područjima.

LEADER potiče ruralna područja da otkriju nove načine da postanu ili ostanu konkurentna, da na najbolji način iskoriste svoje prednosti i da uspješno prebrode sve zapreke s kojima se susreću, kao što su sve starije stanovništvo, manjak uslužnih djelatnosti ili nedostatak radnih mjesta. Na ovaj način LEADER doprinosi poboljšanju kvalitete života u ruralnim područjima kako za obitelj na vlastitim gospodarstvima, tako i za šire seosko stanovništvo.

NZRCD

nzrcd

 

Nacionalna zaklada je vodeća javna institucija za suradnju, povezivanje i financiranje organizacija civilnoga društva u Republici Hrvatskoj koja od 2006. godine ima međunarodno priznati certifikat HRN ISO 9001:2008 za upravljanje procesom dodjele financijskih potpora udrugama.