Objavljen je 3. LAG Natječaj iz LRS LAG-a za TO 3.1.1. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu", koji je sukladan tipu operacije 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja RH 2014. - 2020.

Rok za podnošenje prijava projekata je od 02.04.2019. - 03.05.2019.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom LAG Natječaju iznosi 212.679,94 kn.

Prihvatljivost nositelja projekta, te sve ostale potrebne informacije mogu se pronaći u LAG Natječaju koji je objavljen na: http://www.lag-sumanovci.hr/

Za potrebe informiranja i pripreme potencijalnih prijavitelja na ovaj LAG Natječaj održati će se tri terenske radionice:
Radionice će se održati:
- 28. ožujka 2019. godine (četvrtak) u Drenovcima u prostorijama PPID, sa početkom u 10:00 sati.
- 29. ožujak 2019. godine (petak) u Gunji u prostorijama Općine Gunja, sa početkom u 10:00 sati.
- 01.travnja 2019. godine (ponedjeljak) u Drenovcima u prostorijama PPID, sa početkom u 10:00 sati.

Molimo sve predstavnike JLS i zainteresirane predstavnike udruga sa LAG područja da se odazovu istima, kako bi se pojasnili uvjeti prihvatljivosti, kriteriji odabira i procedure prijave.

Projekt "We can do it"

 

LEADER

LAG "Šumanovci" djeluje u okviru LEADER pristupa. LEADER pristup je metoda mobiliziranja i prijenosa ruralnog razvoja u njegove lokalne zajednice te na taj način može unaprijediti svakodnevni život ljudi u ruralnim područjima.

LEADER potiče ruralna područja da otkriju nove načine da postanu ili ostanu konkurentna, da na najbolji način iskoriste svoje prednosti i da uspješno prebrode sve zapreke s kojima se susreću, kao što su sve starije stanovništvo, manjak uslužnih djelatnosti ili nedostatak radnih mjesta. Na ovaj način LEADER doprinosi poboljšanju kvalitete života u ruralnim područjima kako za obitelj na vlastitim gospodarstvima, tako i za šire seosko stanovništvo.

NZRCD

nzrcd

 

Nacionalna zaklada je vodeća javna institucija za suradnju, povezivanje i financiranje organizacija civilnoga društva u Republici Hrvatskoj koja od 2006. godine ima međunarodno priznati certifikat HRN ISO 9001:2008 za upravljanje procesom dodjele financijskih potpora udrugama.