Glina, 12. travnja 2019. – Poduzetnice Istre, Slavonije i Banovine održat će sutra u subotu, 13. travnja, u Hrvatskom domu u centru grada Gline Aktivni dan poduzetnica sa svrhom povezivanja te solidarnog kupovanja proizvoda i usluga naziva „Lobbying for Shopping“ otvorenog za sve građane i posjetitelje Gline. Aktivni dan prilika je za uzajamno jačanje suradnje na dobrobit udruženih žena poduzetnica, njihovu promidžbu i prodaju proizvoda i usluga.

Cjelodnevni program započet će okupljanjem poduzetnica u Hrvatskom domu i prijemom kod gradonačelnika grada Gline Stjepana Kostanjevića, suorganizatora okupljanja hrvatskih poduzetnica u Glini. Za svoje gošće, domaćini su pripremili bogat cjelodnevni program od upoznavanja s poviješću Banovine, obilaska grada, predavanja i razmjene iskustava. Inicijativa je to Udruge poduzetnica Banovine na čelu s predsjednicom Slavicom Crnković da cjelodnevnim programom ugoste poduzetnice iz Istre, udružene u BPW Klub Pula na čelu s predsjednicom Alidom Perkov, i poduzetnice iz Slavonije udružene kroz projekt „Ženska perspektiva“ Udruge za razvoj poduzetništva Perspektiva iz Lipika na čelu s predsjednikom Tomislavom Lneničekom.

U okviru Aktivnog dana održat će se i okrugli stol na temu „Žene u gospodarstvu“ s ciljem promicanja i unapređivanja poduzetništva i poduzetničke kulture poslovnih žena i poduzetnica, poticanje žena u prihvaćanju edukacija, profesionalnog usavršavanja te na korištenje svojih radnih sposobnosti i inteligencije u vlastitom napretku kao i provođenje zajedničkih društvenih akcija. Bit će obuhvaćene i teme davanja jednakih mogućnosti i statusa ženama u gospodarskom, društvenom i političkom životu bez diskriminacije.

Promoviranje prijateljstva, suradnje i razumijevanja među poslovnim ženama i širenje pozitivne poduzetničke klime posebno naglašava Slavica Crnković u ime poduzetnica Banovine te dodaje „važno je poticanje žena u ostvarivanju i prihvaćanju vlastite odgovornosti prema lokalnoj i nacionalnoj zajednici”.

 

NZRCD

nzrcd

Nacionalna zaklada je vodeća javna institucija za suradnju, povezivanje i financiranje organizacija civilnoga društva u Republici Hrvatskoj koja od 2006. godine ima međunarodno priznati certifikat HRN ISO 9001:2008 za upravljanje procesom dodjele financijskih potpora udrugama.

Copyright © 2014 LAG Šumanovci. Sva prava pridržana.

Alba marketing // Izrada Web stranica // SEO // Internet oglašavanje