AGRO ARCA - 14. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji koji će se održati u Gradu Prelogu od 12. do 14. svibnja 2023. godine organiziraju Hrvatska zajednica inovatora i Grad Prelog.
Primijenjena i razvojna istraživanja u poljoprivredi u konačnici doprinose unapređenju poljoprivredne proizvodnje, uzgoju, kvaliteti i plodnosti tla, jačanju otpornosti poljoprivrednih sustava na promjene uz napredno korištenje novih tehnologija ili alternativnih proizvodnih sustava.

Inovacije nam pomažu da razvijamo integrirana rješenja koja ispunjavaju potrebe poljoprivrednika i odgovaraju za izazove budućnosti. Putem inovacija pružamo proizvode i usluge pomoću kojih poljoprivrednici ispunjavaju naše potreba za hranom, štede resurse i održavaju održivost zemlje.
Tako i ovim 14 sajmom AGRO ARCA želimo pružiti svim sudionicima da na jednome mjestu predstave svoju kreativnost i inovativnost u poljoprivredi i prehrambenoj industriji, šumarstvu, drvnoj industriji,
veterinarstvu, proizvodnji i sigurnosti hrane, te predstave svoja dostignuća na području ekološke i tradicionalne proizvodnje hrane.
Na prostoru sajma AGRO ARCA 2023 bit će organizirano nekoliko tematskih skupova vezanih uz poljoprivredu i prehrambenu industriju kao i radionice za učenike osnovnih i srednjih škola. Predviđeno je da se u okviru pojedinih tema promoviraju programi i projekti pokrovitelja, supokrovitelja, sponzora,
partnera iz područja poduzetništva, obrtništva, zadrugarstva.
AGRO ARCA 2023 bit će obogaćena i brojnim popratnim sadržajima.
Ciljevi sajma su:
• prezentacija i promocija novih ideja, projekata, inovacija, proizvoda i usluga
• direktna prodaja i poslovno povezivanje
• informiranje i educiranje o tržištu
• upoznavanje i razmjena informacija s inovatorima, izlagačima, inovativnim tvrtkama
• javno priznanje za kvalitetu proizvoda i usluga kroz nagrade sajma
• medijska promociju izlagača, proizvoda i inovacija i autora
• edukacija i razmjena iskustva
Prijavite se mogu:
Inovatori, obrtnici, poduzetnici, OPG-ovi, male, srednje i velike tvrtke, udruženja inovatora,
poduzetnika, obrtnika, zadruge, znanstvena zajednica (sveučilišta, fakulteti i instituti), mladi - učenici
osnovnih i srednjih strukovnih škola

Prijavite se on line na web stranici www.agro-arca.com ili www.inovatorstvo.com od 01. veljače 2023.
 

OBAVIJEST-tečaj eura, LAG natječaji

Kod ispunjavanja zahtjeva (obrazaca, tablica) od 1.1.2023., iznose i ostale vrijednosti koje se izražavaju kroz novčane jedinice potrebno je unijeti u euru (EUR), a u slučaju da su ti iznosi u pravnim instrumentima (na primjer u troškovnicima) izraženi u kuni (kn) potrebno je te iznose odnosno ostale vrijednosti koje se izražavaju kroz novčane jedinice preračunati iz kn u EUR po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 te ih unijeti u EUR.Preračunavanje se izvršava primjenom punoga brojčanog iznosa fiksnog tečaja konverzije (7,53450) te zaokruživanjem pri čemu se dobiveni rezultat zaokružuje na dvije decimale, a na temelju treće decimale. Ako su iznosi u pravnim instrumentima izraženi u stranoj valuti (ako nisu izraženi u EUR), potrebno je preračunati te iznose iz strane valute u EUR po tečaju koji je Europska središnja banka odredila prije 1. siječnja godine u kojoj se podnosi zahtjev.

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
previous arrow
next arrow
Shadow