Izmjenom Lokalne razvojne strategije i 6. LAG Natječaja Lokalne akcijske grupe „Šumanovci“,  LAG ima na raspolaganju 2.219.242,96 HRK, odnosno dovoljno raspoloživih sredstava za 16 potpora, koje može dodijeliti malim poljoprivrednim gospodarstvima.

Na 6. LAG Natječaj prijavilo se 17 korisnika od kojih je 16 prihvatljivo.

Na sjednici Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe „Šumanovci“ koja se održala 28. ožujka 2022. godine u Drenovcima, odlučeno je da se za 16 od prijavljenih 17 korisnika,  obzirom na traženi i ostvareni broj bodova, donesu Odluke o odabiru Zahtjeva za potporu.
Konačna rang lista prijavljenih korisnika nalazi se u nastavku.

REDNI BROJ: 1

ID BROJ: 111016
NAZIV KORISNIKA: OPG Pavlović Tomislav
NAZIV PROJEKTA: Modernizacija i povećanje konkurentnosti OPG-a Pavlović Tomislav kupnjom gospodarskog vozila, poljoprivredne mehanizacije i opreme za preciznu poljoprivredu.
KRATAK OPIS PROJEKTA: Ovim projektom želi se postići cilj modernizacije i/ili unapređenje procesa rada i poslovanja kroz nabavu novih strojeva, GPS navigacije za traktor i gospodarskog vozila.
DODIJELJENI BROJ BODOVA: 68
INTEZITET POTPORE: 50%
IZNOS POTPORE U KUNAMA: 98.250,00 kn

REDNI BROJ: 2

ID BROJ: 111008
NAZIV KORISNIKA: OPG Mihael Markota
NAZIV PROJEKTA: Ulaganje u modernizaciju OPG-a Mihael Markota
KRATAK OPIS PROJEKTA: Svrha projekta je kupnja poljoprivredne mehanizacije kojom se želi povećati učinkovitost i produktivnost obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, smanjiti troškove najma mehanizacije te smanjiti rashode.
DODIJELJENI BROJ BODOVA: 63
INTEZITET POTPORE: 70%
IZNOS POTPORE U KUNAMA: 110.610,89 kn

REDNI BROJ: 3

ID BROJ: 111002
NAZIV KORISNIKA: OPG Goran Mandić
NAZIV PROJEKTA: Modernizacija OPG-a Goran Mandić
KRATAK OPIS PROJEKTA: Ovim projektom ulaže se u novu mehanizaciju: traktor 6,53kw, novi rasipač mineralnog gnojiva s ISOBUS sustavom, kapaciteta 2700l, prskalica kapaciteta 600l.
DODIJELJENI BROJ BODOVA: 60
INTEZITET POTPORE: 50%
IZNOS POTPORE U KUNAMA: 87.006,00 kn

REDNI BROJ: 4

ID BROJ: 111017
NAZIV KORISNIKA: OPG Marić Mirna
NAZIV PROJEKTA: Opremanje i modernizacija OPG-a Marić Mirna
KRATAK OPIS PROJEKTA: Svrha projekta "Opremanje i modernizacija OPG-a Marić Mirna" je povećati učinkovitost proizvodnje i doprinijeti financijskoj stabilnosti gospodarstva, modernizacijom i ulaganjem u nove i inovativnije tehnologije, a  s ciljem očuvanja radnog mjesta i stvaranja preduvjeta za daljnje investiranje u razvoj OPG-a
DODIJELJENI BROJ BODOVA: 60
INTEZITET POTPORE: 70%
IZNOS POTPORE U KUNAMA: 174.930,00 kn

REDNI BROJ: 5

ID BROJ: 111014
NAZIV KORISNIKA: OPG Mirko Miličević
NAZIV PROJEKTA: Nabava mehanizacije i izgradnja gospodarske zgrade odnosno spremišta za smještaj poljoprivrednih proizvoda i mehanizacije.
KRATAK OPIS PROJEKTA: Mirko Miličević ulaže u izgradnju spremišta za poljoprivrednu mehanizaciju te u nabavu precizne opreme za poljoprivredu. Zbog velike količine obradive površine odlučeno je da će se modernizirati poljoprivredna mehanizacija iz koje proizlazi potreba za sigurnim skladištenjem nove mehanizacije. Spremište je tlocrtne površine 9,75mx33,00, i služit će se spremanje poljoprivredne mehanizacije u svrhu zaštite od vremenskih prilika i očuvanja kvalitete.
DODIJELJENI BROJ BODOVA: 55
INTEZITET POTPORE: 50%
IZNOS POTPORE U KUNAMA: 225.468,00 kn

REDNI BROJ: 6

ID BROJ: 111009
NAZIV KORISNIKA: OPG Topić Ivica
NAZIV PROJEKTA: Ulaganje u modernizaciju OPG-a Topić Ivica
KRATAK OPIS PROJEKTA: Ulaganje u traktor očituje se u kvaliteti proizvoda, a time i boljoj cijeni prilikom otkupa što direktno utječe na povećanje  prihoda, konkurentnost i produktivnost. Nabavkom traktora osigurava se aktivno bavljenje poljoprivrednom djelatnošću i po završetku projekta, jer sam traktor dokazuje svoju rentabilnosti i održivost.
DODIJELJENI BROJ BODOVA: 53
INTEZITET POTPORE: 50%
IZNOS POTPORE U KUNAMA: 225.468,00 kn

REDNI BROJ: 7

ID BROJ: 111006
NAZIV KORISNIKA: OPG Filip Spajić
NAZIV PROJEKTA: Modernizacija OPG-a Filip Spajić
KRATAK OPIS PROJEKTA: Projektom se ulaže u nabavu mehanizacije: prskalicu, žitnu sijačicu i set navigacije (ISOBUS). Realizacijom ovoga projekta modernizirat će se ovo mlado poljoprivredno gospodarstvo.
DODIJELJENI BROJ BODOVA: 53
INTEZITET POTPORE: 70%
IZNOS POTPORE U KUNAMA: 46.478,68 kn

REDNI BROJ: 8

ID BROJ: 111005
NAZIV KORISNIKA: OPG Lešić Đuro
NAZIV PROJEKTA: Kupnja poljoprivredne mehanizacije
KRATAK OPIS PROJEKTA: Ulaganje se sastoji od kupnje dvoosovinske prikolice kapaciteta 15 tona, trostranog kipera te kupnje vučene prskalice kapaciteta 3000 litara. Ekonomska opravdanost ulaganja se ostvaruje kroz povećanje prinosa koji se ostvaruje kupnjom navedene opreme, te smanjenjem troškova uporabom nove mehanizacije.
DODIJELJENI BROJ BODOVA: 50
INTEZITET POTPORE: 70%
IZNOS POTPORE U KUNAMA: 193.200,00 kn

REDNI BROJ: 9

ID BROJ: 111012
NAZIV KORISNIKA: OPG Fric Tomislav
NAZIV PROJEKTA: Kupnja poljoprivredne mehanizacije
KRATAK OPIS PROJEKTA: Ulaganje se odnosi na kupnju traktorske prskalice i traktorske kosilice. Ekonomska opravdanost će se  pokazati u tome što će se smanjiti potrošnja herbicida, manje prolaza traktorom, te smanjena potrošnja goriva.
DODIJELJENI BROJ BODOVA: 48
INTEZITET POTPORE: 70%
IZNOS POTPORE U KUNAMA: 93.800,00 kn

REDNI BROJ: 10

ID BROJ: 111011
NAZIV KORISNIKA: OPG Ćorluka Drago, vl. Jozo Ćorluka
NAZIV PROJEKTA: Modernizacija i povećanje konkurentnosti OPG-a Ćorluka Drago
KRATAK OPIS PROJEKTA: Kako bi poboljšali poslovanje svog OPG, nositelj ga namjerava modernizirati i povećati svoju konkurentnost nabavkom nove poljoprivredne mehanizacije i to: kupnjom okretnog pluga sa 4 brazde i opremu za preciznu poljoprivredu. Na temelju cjelokupne poljoprivredne proizvodnje projekt dokazuje svoju rentabilnost i održivost, čime se i osigurava aktivno bavljenje poljoprivrednom djelatnošću i po završetku projekta.
DODIJELJENI BROJ BODOVA: 48
INTEZITET POTPORE: 70%
IZNOS POTPORE U KUNAMA: 78.825,60 kn

REDNI BROJ: 11

ID BROJ: 111013
NAZIV KORISNIKA: OPG Komesarović Marko
NAZIV PROJEKTA: Povećanje konkurentnosti OPG-a Komesarović Marko
KRATAK OPIS PROJEKTA: Ulaganje će se provesti u sljedeću poljoprivrednu mehanizaciju i opremu: višenamjenski stroj za duboku i plitku obradu- fleksibilan kultivator i prskalicu. Navedena poljoprivredna mehanizacija i oprema će se koristiti  za modernizaciju vlastite poljoprivredne proizvodnje, a što će u konačnosti rezultirati i sa značajnim povećanjem konkurentnosti poslovanja.
DODIJELJENI BROJ BODOVA: 48
INTEZITET POTPORE: 50%
IZNOS POTPORE U KUNAMA: 205.400,00 kn

REDNI BROJ: 12

ID BROJ: 111007
NAZIV KORISNIKA: OPG Marić Stjepan
NAZIV PROJEKTA: Ulaganje u modernizaciju OPG-a Marić Stjepan
KRATAK OPIS PROJEKTA: Svrha investicije je modernizacija mehanizacije. S obzirom da je u poljoprivrednoj proizvodnji vrlo važno imati odgovarajuće strojeve prilagođene i vrsti proizvodnje kao i veličini poljoprivrednog zemljišta, vlasnik planira navedeno postići nabavkom pluga, prskalice i računala.
DODIJELJENI BROJ BODOVA: 48
INTEZITET POTPORE: 70%
IZNOS POTPORE U KUNAMA: 126.543,20 kn

REDNI BROJ: 13

ID BROJ: 111003
NAZIV KORISNIKA: OPG Jovanovac Ivan
NAZIV PROJEKTA: Modernizacija i povećanje konkurentnosti OPG Jovanovac Ivan
KRATAK OPIS PROJEKTA: Nabavom nove mehanizacije poboljšalo bi se poslovanje OPG-a, moderniziralo i povećalo svoju konkurentnost, što bi u konačnici dovelo do bolje kvalitete proizvoda, a time i boljoj cijeni prilikom otkupa što direktno utječe na povećanje prihoda OPG-a, produktivnost poslovanja i konkurentnost. Od nove mehanizacije nabavlja se rasipač, prskalica, podrivač, oprema za preciznu poljoprivredu te uski kotači za postojeći traktor.
DODIJELJENI BROJ BODOVA: 45
INTEZITET POTPORE: 50%
IZNOS POTPORE U KUNAMA: 133.718,00 kn

REDNI BROJ: 14

ID BROJ: 111001
NAZIV KORISNIKA: OPG Varešanin Igor
NAZIV PROJEKTA: Povećanje konkurentnosti OPG Varešanin Igor
KRATAK OPIS PROJEKTA: Projekt se odnosi na ulaganje kupnje nove poljoprivredne mehanizacije i opreme za vlastitu poljoprivredu proizvodnju, te se nabavlja podrivač i žitna sijačica. Ulaganje u navedenu opremu bilo bi ulaganje u prvu i novu poljoprivrednu mehanizaciju, koju bi koristio pri osnovnoj i dopunskoj obradi tla, te sjetvi i sadnji.
DODIJELJENI BROJ BODOVA: 43
INTEZITET POTPORE: 70%
IZNOS POTPORE U KUNAMA: 147.000,00 kn

REDNI BROJ: 15

ID BROJ: 111010
NAZIV KORISNIKA: OPG Marjanović Mario
NAZIV PROJEKTA: Modernizacija i povećanje konkurentnosti OPG Marjanović Mario
KRATAK OPIS PROJEKTA: Kako bi se poboljšalo poslovanje OPG-a, te kako bi ga modernizirali i povećali konkurentnost nabavlja se nova sijačica za kukuruz i soju i nova oprema za preciznu poljoprivredu.
DODIJELJENI BROJ BODOVA: 43
INTEZITET POTPORE: 50%
IZNOS POTPORE U KUNAMA: 206.440,00 kn

REDNI BROJ: 16

ID BROJ: 111004
NAZIV KORISNIKA: OPG Brkić Katica
NAZIV PROJEKTA: Modernizacija i povećanje konkurentnosti OPG-a Brkić Katica
KRATAK OPIS PROJEKTA: Kako bi poboljšali poslovanje svog OPG-a nositelj ga namjerava modernizirati i povećati svoju konkurentnost nabavkom nove poljoprivredne mehanizacije i to: kupnjom 6 redni kultivator i tanjurača radne širine 3-3,5m.
DODIJELJENI BROJ BODOVA: 40
INTEZITET POTPORE: 50%
IZNOS POTPORE U KUNAMA: 66.104,59 kn

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
previous arrow
next arrow
Shadow