U Biogradu na Moru uspješno je završen drugi najveći, međunarodni susret LAG-ova u Hrvatskoj, LAG Summer Festival, koji se održavao od 04. do 06. srpnja 2014. godine u organizaciji LAG-a "Laura".

Na Festivalu je sudjelovalo ukupno 66 LAG-ova iz Hrvatske i 10 zemalja Europe, a okupio je preko 500 izlagača koji su, na preko 300 metara postavljenih štandova, predstavili svoje proizvode. Čast svečanog otvorenja pripala je pomoćnici ministra poljoprivrede, Davorki Hajduković, a posljednjeg dana Festivala svim sudionicima dodijeljene su zahvalnice. Za predstavnike i voditelje LAG-ova, u hotelu " Ilirija", održane su radionice "Prva godina provedbe IPARD mjere 202." i " Community Led Local Development (CLLD) as a tool of Cohesion Policy 2014 – 20120 for local rural, urban and peri.urban development".

LAG-ovi djeluju u cilju: ojačavanja gospodarskog okružja, kako bi se doprinijelo stvaranju radnih mjesta, poboljšanju prirodnog i kulturnog nasljeđa, jačanju kapaciteta zapošljavanja, poticanja zapošljavanja i povećanja broja radnih mjesta unutar svojih zajednica. Cilj Festivala je "spojiti zeleno i plavo", a ovdje se, na jedan drugačiji način, dala prilika svim jedinicama lokalne samouprave, turističkim zajednicama, malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ovima da izlože svoje proizvode i usluge u gradu koji je poznat kao turističko središte.

Osim izlagačkog dijela, posjetitelji LAG Summer Festivala mogli su uživati i u zabavno-glazbenom programu. Prve večeri festivala na glavnoj pozornici, u sklopu RH večeri nastupali su Tomislav Bralić i klapa Intrade, dok su drugu večer, u subotu 05. srpnja, na EU večeri posjetitelje zabavljali mladi glazbenici iz Bihaća (BiH), band "The Evolution".

Cijela manifestacija imala je i humanitarni karakter jer su se kroz humanitarnu tombolu prikupljala sredstva za LAG "Šumanovci" iz Slavonije koji je nedavno nastradao u katastrofalnoj poplavi. Sudionici su čestitali organizatorima na uspješnoj manifestaciji te izrazili želju za daljnjim sastancima i budućom suradnjom. Također su čestitali LAG-u "Laura". Izvor: agroklub.com

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
previous arrow
next arrow
Shadow