Lokalna agencijska grupa (LAG) Šumanovci, koja djelovanjem pokriva Grad Županju te županjske općine Vrbanja, Drenovci, Gunja, Bošnjaci i Štitar, objavila je poziv za izbor polaznika edukacija verificiranog programa stručnog usavršavanja Upravljanje projektima u ruralnom razvoju kojeg provodi Poljoprivredni fakultet iz Osijeka na području toga LAG-a.

Potrebno je ispuniti prijavnicu i motivacijsko pismo, a od umijeća traži se poznavanje engleskog jezika i rada na računalu. Najveći broj polaznika je 20. Prednost imaju visokoobrazovane nezaposlene osobe, no prijaviti se mogu svi zainteresirani. Troškove edukacije unutar kojih će svi polaznici proći i dio kroz praktični rad, gdje će raditi na projektima potrebnim za županjsko područje, financirat će LAG iz IPARD sredstava.

Polaznici po završetku programa dobivaju certifikat Poljoprivrednog fakulteta o završenom obrazovanju te stječu 60 ECTS bodova. Program traje 150 sati od čega je 110 sati teorijske nastave, a 40 sati je praktični rad na pripremi projektnog prijedloga i ispuni projektnog obrasca prema metodologiji ''upravljanja projektnim ciklusom'' koje će provoditi konzultanti sa iskustvom u projektima. Odobren je i upis u radnu knjižicu.

Planirani početak edukacije je krajem studenog ove godine, dok će se mjesto i vrijeme edukacija naknadno odrediti u dogovoru s polaznicima i organizatorom. Radit će se sa stručnjacima iz cijele Hrvatske, koji su iskusni u prenošenju znanja o temama koje će se prolaziti, te polaznike upoznati i animirati za ruralni razvoj i od njih stvoriti aktivne sudionike u aktivnostima za razvoj LAG-a.

LAG Šumanovci je osnovan 2010. godine u okviru projekta Građansko sudjelovanje u lokalnom razvoju koji se provodi uz financijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. U LAG-u Šumanovci su udružene općine Bošnjaci, Drenovci, Gunja i Vrbanja te Grad Županja. Osnovna zadaća LAG-ova, kojih je u Hrvatskoj do sada osnovano 57 te sveukupno objedinjuju 420 jedinica lokalne samouprave i to 83 manja grada, ruralno područje tri veća grada (Sisak, Šibenik i Vinkovci), ruralno područje grada Petrinje te 333 općina - izrada je lokalnih razvojnih strategija te usmjeravanje i praćenje njihove provedbe uključujući korištenje sredstava potpore.

 

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
previous arrow
next arrow
Shadow