Europska komisija objavila je Poziv za podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2017. koji je najveći program EU u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta za razdoblje 2014. do 2020.

Ukupni proračun programa za sve programske zemlje za 2017. je 2,15 milijardi eura, od čega je za Republiku Hrvatsku planirano gotovo 19 milijuna eura.
 
Tekst Poziva i Vodič kroz program Erasmus+ za 2017. objavljeni su na stranicama Agencije za mobilnost i programe EU. Uskoro će biti objavljeni i prijavni obrasci i druga dokumentacija za prijavu te ostale informacije o održavanju sektorskih godišnjih konferencija i radionica za pisanje projekata u organizaciji Agencije.

OBAVIJEST-tečaj eura, LAG natječaji

Kod ispunjavanja zahtjeva (obrazaca, tablica) od 1.1.2023., iznose i ostale vrijednosti koje se izražavaju kroz novčane jedinice potrebno je unijeti u euru (EUR), a u slučaju da su ti iznosi u pravnim instrumentima (na primjer u troškovnicima) izraženi u kuni (kn) potrebno je te iznose odnosno ostale vrijednosti koje se izražavaju kroz novčane jedinice preračunati iz kn u EUR po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 te ih unijeti u EUR.Preračunavanje se izvršava primjenom punoga brojčanog iznosa fiksnog tečaja konverzije (7,53450) te zaokruživanjem pri čemu se dobiveni rezultat zaokružuje na dvije decimale, a na temelju treće decimale. Ako su iznosi u pravnim instrumentima izraženi u stranoj valuti (ako nisu izraženi u EUR), potrebno je preračunati te iznose iz strane valute u EUR po tečaju koji je Europska središnja banka odredila prije 1. siječnja godine u kojoj se podnosi zahtjev.

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
previous arrow
next arrow
Shadow